diumenge, 29 d’octubre del 2017

UNA GRAN NOTÍCIA !!!

Ahir vam realitzar la segona part del bloc d'AUDICIÓ. La mala fortuna va fer que l'Ana i l'Edi no puguessin assistir-hi, la qual cosa no va impedir que la Ysa, la Mercè i el Gerard impartissin les activitats que ells dos tenien assignades, garantint -una vegada més- l'exit de la sessió formativa.

El Josep-Manel, que havia de venir per a fer un anunci important, va haver d'atendre un imprevist, motiu pel qual va escriure allò que ens volia dir i la Ysa ho va llegir. Donada la transcendència del missatge hem cregut interessant reproduir les seves paraules a continuació.

Bon dia. 

Em sap greu no poder comunicar-vos personalment la gran notícia que em fa il·lusió compartir amb vosaltres avui. Fa referència a la continuitat que volem donar a EMA després que el passat 1 de juliol, amb la sessió d'avaluació de quatre membres d'EMA, es tanqués un llarg cicle iniciat ja fa més de quatre anys.

Vam començar amb dues reunions el més de maig de 2013. Aquelles reunions van aglutinar un grup de mestres que es va comprometre a seguir el Pla de Formació que jo havia dissenyat.  Vam anar-nos trobant en caps de setmana durant gairebé tres anys.

Simultàniament, repartits en comissions de treball, vam desenvolupar diverses tasques tot contruint això que ara tenim. Durant aquest període vam completar i perfeccionar el pla de formació inicial, vam elaborar un munt de materials, vam fer una pàgina web, una revista, un arxiu fotogràfic i audiovisual, etc.  Alguns membres com el Gerard, la Roser, la Judit, el Marc, el Denís i l'Edi van -fins i tot- preparar algunes sessions sobre aspectes concrets que ells coneixien millor que la resta per tal de no deixar res per lligar.

El més important es va esdevenir quan la Ysa, el Gerard, la Mercè, la Queralt, l'Ana, l'Edi i la Maria van fer un pas endavant en assumir la responsabilitat d'impartir la formació que havien rebut. Va ser la primera vegada que mestres que no formaven part del grup original entraven en contacte amb EMA.

Jo crec que en aquell moment vam prendre -de veritat- consciència de la dimensió que el projecte EMA podia acabar tenint.

El pas més valent el van fer la Ysa, el Gerard, la Mercè i la Queralt el dia que van demostrar, en una sessió oberta d'una gran intensitat, que eren mereixedors del Certificat de Reconeixement EMA. Teníem les tres primeres Educadores Musicals Artesanes i el primer Educador Musical Artesà de la història !!

Ysa, Gerard, Mercè i Queralt, deixeu-me dir que en aquest acte vau acceptar un gran desafiament. Per a mi això no solament va ser una prova del vostre coratge, sinó una autèntica demostració de fidelitat al projecte i de fidelitat a mi mateix. Vosaltres vau donar sentit a tot el treball d'aquests anys. Mereixeu la meva felicitació, naturalment, però sobretot la meva gratitud més sentida.

I atenció. Com que això no és qualsevol cosa, hem pensat organitzar una trobada en la qual se us lliurarà solemnement el vostre diploma. Ja n'anirem parlant...

La gran notícia d'avui és anunciar-vos que ara comencem de nou. Senzillament.

Durant el proper més de novembre he sol·licitat una Llicència per Assumptes Propis i em dedicaré a impartir una colla de conferències per Centres de Recursos de tota Catalunya donant a conèixer el projecte. Des d'Amposta fins a Figueres. Des de Barcelona fins a Lleida. L'objectiu és arribar a un gran nombre d'especialistes.

És -més o menys- el mateix que vaig fer en aquelles primeres reunions en les quals va néixer EMA. Ara es tracta de fer créixer EMA i garantir la seva continuitat.

D'altra banda, estem programant tot el pla de formació d'EMA -sencer- una altra vegada. Hem fet una planificació a dos anys vista. Ben aviat us informarem de les dates per tal que tothom qui vulgui esdevenir un autèntic o una autèntica EMA hi participi tot seguint les passes dels qui ja ho han fet. Publicarem a la web aquesta informació i el calendari.

De moment podeu consultar a la web els canvis estructurals que hem implementat per tal d'adaptar EMA a aquest repte d'incorporar nous membres.

Una altra novetat és que la Maria ha escrit la nostra història fins a avui. Estem a punt de publicar-la. És un document que recull els principals moments d'aquesta experiència entranyable. Encara hem de seguir un llarg camí i recollir molts fruits, però estarà bé que de tant en tant puguem aturar-nos a recordar aquest passat que compartim.

Tot plegat està prenent una gran envergadura. Ja ho veieu. No podia ser d'una altra manera comptant amb vosaltres !!

jm